Sider

fredag 30. september 2011

Andefilèt med sukkerglasserte mandelpoteter og rødkål


Du behøver:
(2 personer)

2 stk. andefilèter m/svor på ca 300 g
1/2 kg mandelpoteter
1 pk rødkål
1 pose/boks erter


Snitt svoren på andefilèten i ruter, pass på å ikke skjær ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper og gni det godt inn i filèten. Stek kjøttet på høy varme med fettet vendt ned i pannen i ca 3 min. Du behøver ikke tilsette fett i pannen før steking.



Legg så kjøttet på en ildfast form med svoren vendt oppover og stek på 150 grader til steketermometeret viser 68 grader. La kjøttet hvile litt på benken mens du lager sausen.


Sukkerglasserte mandelpoteter

1/2 dl sukker
30 gr smør

Kok mandelpotetene som anvist. Avkjøl i 15 min og skrell deretter potetene.
Smelt først sukkeret på pannen og tilsett så smøret. Vend potene forsiktig om i sukkerlaken på middels varme flere ganger til potetene er blitt gylne og fine.

Server gjerne noen få vanlige kokte poteter ved siden av.


Brun saus
1/2 l vann
1 hønsebuljon
3 svisker
Merian
salt og pepper
Maizena
Fløte

Kok opp vannet med buljong, svisker og litt merian. Gjevn til med maizene til ønsket tykkelse og tilsett ønsket mengde salt og pepper. Husk å smake underveis. På bunnen av den ildfaste formen vil du finne godt sky fra anden. Prøv å "fange" et par ss uten å få for mye fett med og tilsett i sausen. (Fettet smaker godt men man kan jo prøve å unngå det viss man vil og kan:)
Tilsett en liten slump fløte og varm opp. Ikke la sausen koke etter at fløten er helt i.
Sil sausen opp i et sausenebb og server.  

Dette er en enkel saus som man ikke behøver så lang tid for å lage.

Server med varmt rødkål, erter og svisker.

Smaker nyyyydelig, bon apetetie! 



6 kommentarer:

  1. Hei, og god fredagskveld Anne Karin :)
    Fristende og godt, oppskriften er
    notert og skal prøve en gang - når jeg
    får "ånden" over meg, hihi... Ønsker
    deg en riktig fin fredagskveld og helg
    Stor klem fra Mette :)

    SvarSlett
  2. Mmmmmm! Ser nyyydelig ut! Jeg kommer på middag hos deg;o)

    Takk for oppskriften, skal prøves en kveld!

    Heleneklem

    SvarSlett
  3. Mmmm..det så utrolig godt ut:) Så fink du er :)
    Klem

    SvarSlett
  4. Wow, det f¨r'n si, dette så mega godt ut !
    Sååå flink du er ;)

    Ja, moro å ha eiendom i Italia, flott land, så hold på drømmen din, hvem vet? Bolig i utlandet er ikke en umulighet.

    God sønda, tro hva du har til middag idag, da?

    ;)

    SvarSlett
  5. Tusen takk dere! Ja dette smakte nydelig, det er bare å hive seg på..;) Ikke vanskelig i det hele tatt.
    Og i dag Helene ble det enkelt og greit fårikål!:)
    En finfin kveld til dere alle sammen.

    SvarSlett
  6. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is
    really informative. I am gonna watch out for brussels.
    I'll appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

    My web-site - softbiz web hosting directory

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...