Sider

tirsdag 19. juni 2012

Foccaciabrød med basilikum og hvitløk

Foccaciabrød smaker godt til det meste og får ofte "ben å gå på". Grunnoppskriften anntas å komme fra Grekerne, men er i dag mest kjent som en delikatesse i det nord-italienske kjøkkenet. Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød.



Du behøver:

14 dl hvetemel
1 pk. tørrgjær
1 bunt frisk basilikum
3 stk. hvitløksfedd, presses
7 dl lunkent vann
1 glass soltørket tomat i olje
sort oliven til pynt
soltørket tomat til pynt
flaksalt til pynt

Bland alle tørre ingredienser inklusiv basilikum og presset hvitløksfedd.
Tilsett lunkent vann og rør godt, deretter hele glasset med soltørket tomater, inklusiv oljen. Rør massen godt!
Sett bollen tildekket til heving på et lunt sted ca 30 min.

Hell over den noe klissete deigen i en langpanne og hev 20 min. tildekket, gjerne over et varmt vannbad.

Stikk oliven og soltørkede tomater ned i deigen og ha litt olivenolje på toppen. Dryss på flaksalt, og stek
på nest nederste rille på 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...