Sider

mandag 19. november 2012

Waldorfsalat


Waldorfsalat er ofte å finne på et koldtbord og er en salat som passer til både røkt mat, fugl, lyst kjøtt, varme og kalde retter.

Vær raus med de ingrediensene du liker best og ikke bruk oppskriftene "slavisk". En basis oppskrift er et fint utgangspunkt men det er fullt mulig og putte litt ekstra i av det man liker aller best. Slik er det også med kremen. Smak deg til med sitron og eventuelt sukker om du bruker det.
Det sies at waldorfsalaten opprinnelig stammer fra det legendariske Hotel Waldorf Astoria i New York, og vi nordmenn elsker den!

6 porsjoner
- 4 stk grønne epler
- 4 stilker stangselleri
- 1 1/2  boks hermetisk annanas
- 200 g hodekål, skåret i strimler
- 300 g blå druer
- 75 g valnøtter
-2 1/2 dl stivpisket kremfløte
-2 1/2 dl majones
- 1/2 sitron, saften

Skjær epler, stangeselleri og annanas i biter. Del druene i to og skjær hodekål i tynne fine strimler.

Bland sammen stivpisket fløte og masjones. Smak til med sitron. (Du kan eventuelt tilsette 2 ts sukker om du ønsker den søtere.)

Vend så frukten godt inn i kremen og bland godt sammen. La gjerne stå i kjøleskapet en halvtime før servering, da setter smaken seg enda bedre.

2 kommentarer:

  1. Dette er et must til jul, takk for oppskrift!!..det nye for meg her var strimlet kål, og det tror jeg gjør seg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant!? Strimlet kål er veldig godt og sprøtt i waldorfsalaten:))

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...